تاريخ انتشار : ۳ مرداد ۱۳۹۰ تعداد بازديد : 3070

 زیست شناسی و میوه ها


آیا می دانید چطور میوه های گلخانه ای آنقدر بزرگ، رسیده،شاداب و خوشمزه است؟ در صورتی که یک فرد عادی نمی تواند میوه هایی بااین کیفیت تولید کند؛ میوه های بسیارکوچکی، نارس ویا کاملا رسیده وله شده تولید می شود.

در گلخانه ها از هرمون های گیاهی که به دو نوع محرک های رشد و بازدارنده های رشد تقسیم می شوند استفاده می شود.

ميوه ها

ژیبرلین ها: ژیبرلین ها که ازمحرک های رشد است در ساقه ها ودانه های در حال نمو تولید می شود از ژیبرلین ها برای درشت کردن میوه هایی مانند حبّه های انگور بدون دانه استفاده می شود.

سیتوکینین ها: سیتوکینین ها که ازمحرک های رشد است در رئوس ریشه تولید می شود،باعث تحریک تقسیم سلولی می شود و سرعت پیر شدن برخی از اندام های گیاهی را کاهش می دهند. از سیتوکینین ها به صورت افشانه(اسپری)برای شادابی شاخه های گل و افزایش مدت نگه داری میوه هاو سبزیجات در انبار استفاده می شود.

اتیلن: اتیلن یکی از بازدارندگان رشد است،امروزه از اتیلن برای تسریع وافزایش رسیدگی میوه های گوجه فرنگی ،انگورو دیگر میوه هایی که قبل از رسیدن چیده می شوند استفاده می شود.اغلب بافت های گیاهی،اتیلن تولید می کنند و علاوه بر آن در اثر سوختن ناقص نفت نیز تولید می شود.

بعضی از مردم نسبت به این گونه هرمون ها نظر بدی دارند اما ساختار مولکولی آنها با تولیدات طبیعی گیاه هیچگونه تفاوتی ندارد.




همچنین بخوانید
ویژه های سایت
آخرین مطالب
هدیه ای ماندگار و اصیل


جهت افزایش کیفیت مطالب لطفا دیدگاه خود را در خصوص این مطلب بیان کنید.

( الزامي ) (الزامي)